14 C
New York
Tuesday, May 21, 2024

Waarom Sugaring De Beste Ontharingsmethode Is

Must read

De meest gebruikte methode voor het verwijderen van haartjes is toch wel scheren. Hoewel het een snelle en eenvoudige manier is om van je ongewenste haargroei af te komen, groeien de haartjes ook snel weer terug en is de kans op huidirritatie groot. Er ontstaan al snel ontsierende en vervelende stoppeltjes en scheren is daardoor niet de meest efficiënte manier om haartjes te verwijderen. Heb je wel eens van sugaring gehoord? Dit is een 100% natuurlijke ontharingsmethode die ook wel suikerwaxen genoemd wordt. De samenstelling bestaat uit water, citroensap en suiker. Velen noemen dit daarom ook wel suikerhars, maar feitelijk gezien is het geen hars. De haartjes worden met de kleverige suikerpasta ingesmeerd, waardoor de haren worden ingekapseld en hierdoor gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat je geen huidirritaties oploopt, omdat de wax aan de haren blijft plakken en niet aan de huid. Hierdoor wordt het ook als minder pijnlijk ervaren. De suikerpasta heeft een temperatuur van ongeveer 20/25 graden Celsius en dat is lager dan met een normale harsbehandeling. De resten suikerpasta worden gemakkelijk met water en zeep weggehaald. Hierdoor heb je dus ook geen last meer van plakkerige lichaamsdelen zoals na een harsbehandeling.

Sugaring, een milde ontharingsmethode voor het hele lichaam

Een andere veelgebruikte term is ‘body sugaring’. Maar je kunt naast bijvoorbeeld je benen met suikerpasta ook heel goed je gezicht laten ontharen. Denk hierbij aan je bovenlip, wangen, kin en wenkbrauwen. Met name mensen met een gevoelige huid hebben baat bij een behandeling met suikerwax, omdat het een milde wijze van ontharen is. Je hoeft hierbij dan ook niet bang te zijn dat je met een geïrriteerde en rode bovenlip de salon verlaat.
Ook voor de vrouwen die opzien tegen het idee van een Brazilian wax, kunnen met een gerust hart voor een behandeling met sugaring kiezen. De schaamstreek is een gevoelige plek, maar ontharen met suikerwax is een stuk minder pijnlijk dan de bekende Brazilian wax of gewoon harsen. De behandeling is een stuk minder pijnlijk en ook zal je veel minder last hebben van de pijnlijke rode bultjes of een geïrriteerde huid.

Sugaring – de voordelen op een rij

  • De suikerwax bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten. Het heeft een transparante kleur en zal heel met een spatel heel dun worden aangebracht op de huid.  Ieder haartje zal worden verwijderd, ongeacht de lengte.
  • Zitten er wat eigenwijze haren bij? Dan kan de pasta gewoon op dezelfde plek nogmaals worden aangebracht om ook die haren te verwijderen.
  • Je hebt geen last meer van vervelende stoppels die kort na het scheren weer om de hoek komen kijken. Die vervelende haartjes blijven namelijk 3 tot soms zelfs wel 8 weken weg. Dit verschilt uiteraard per persoon, maar effectief is het zeker!
  • Ook dode huidcellen ben je ook meteen kwijt. Het is eigenlijk meteen een peeling, met als resultaat een super zachte huid.
  • Je haren zullen zachter terug groeien en ditmaal met een smaller puntje. Wanneer je scheert breek je het haartje op een agressievere manier af, waardoor je sneller last kunt ervaren van rode bultjes en ingegroeide haartjes. Wanneer je regelmatig suikerwax gebruikt, zullen je haarzakjes dus ook wat krimpen.

Kortom, probeer het eens. Je zult zien dat je niet langer een scheermesje nodig hebt!

- Advertisement -spot_img

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest article